Please, place your quick order here!
Artikelnummer Antal Article Name Pris Totalt  
Ta bort

AWN Marine kikare Searanger IV

AWN

Utvecklat och producerat enligt tyska kvalitétsregler.Kompass med inbyggd belysning. Optiken är fylld med kväve och motverkar imma på glasen inifrån. Flytbälte och väska inkluderat. Denna AWN kikare Searanger IV är ytterst robust och slitstark. Vattentät upp till 5 meters djup.

... Läs mer ...

Information om produkt zu AWN Marine kikare Searanger IV

AWN MARINE kikare 7X50 SEARANGER IV med kompass, flytbälte och väska

Utvecklat och producerat enligt tyska kvalitétsregler.Kompass med inbyggd belysning. Optiken är fylld med kväve och motverkar imma på glasen inifrån. Flytbälte och väska inkluderat. Denna AWN kikare Searanger IV är ytterst robust och slitstark. Vattentät upp till 5 meters djup. Tack vare den integrerade kompassen och belysningen har man även vid dåligt väder ett bra syn. Denna AWN kikare övertyger tack vare ett kanon pris. I leveransen ingår förutom själva Searanger IV kikaren även ett flytbälte och en rengöringsduk. För att kunna garantera en optimal kvalité har denna Searanger IV utvecklats och producerats enligt tyska kvalitésnormer- och regler.

Ögonavståndet varierar från person till person. För att nå den bästa effekten mellan ögonen och kikarens okulär så kan man anpassa och justera okulären för ett optimalt synfält. Okulären är försedda med gummiögonmusslor som garanterar en utomordentlig komfort även vid längre turer där man använder en kikare. Genom att vända på gummiögonmusslorna utvidgas synfältet och på så sätt möjliggörs att även personer som bär glasögon med styrka kommer att se bra. En annan markant funktion är den integrerade streckplattan som möjliggör en enkel uträkning med - hjälp av en formel - av avståndet och storleken när det gäller respektive objekt. AWN kikaren Searanger IV har olika funktioner. Både kvalitén och priset är unika. Justeringen av ögonavståndet Ögonavståndet varierar från person till person.

För att nå det perfekta samspelet mellan dina ögon och okulären ska man hålla kikaren framför sina ögon och sedan justera avståndet av okulärena så att man får ett klart synfält. Justera styrkan Kikaren är utrustat med en enkel-okulär-justering 6. Genom att aktivera dioptri-justeringen och ställa in den på 6 blir objektet man pejlar mycket skarpt. Enkelokulär-inställningen 6 är den starkaste och djupaste styrkan så att man vid byte på att pjela objekt som är längre bort bara behöver justera efter vid stora avstånds-skillnaderna. Vändning av ögonmusslorna Viktigt för personer som bär glasögon med styrka: vid användning av kikaren med glasögon ska man vända på gummiögonmusslorna. Så utnyttjas det störst möjliga synfältet av denna kikare. Kompass Om du tittar genom kikaren så ser du en skala med uppgifter gällande en skala i grader (350, 360, 10). Denna skala är en belyst 360° kompass. Läser man av 360°-skalan så tittar man exakt mot norr (söder = 180°).

Kompassbelysning: Vid mörker kan man aktivera kompassbelysningen genom att trycka på on/off knappen 3. Kompassbelysningen är aktiv så länge man trycker på funktionen. Batteribyte: Öppna batterifacket 0 med hjälp av ett mynt och byt ut batteriet (CR 1225) om belysningen skulle bli svagare. Akta dock på rätt polar. Användning av streckplattan (Fig. A): Avståndsmätning: För att kunna mäta ett avstånd är det nödvändigt att veta dess storlek först. Pejla det önskade objektet och läs av antal streckar på streckplattan. Nu ska man dela storleken genom streckantalet som man har läst av och multiplicerar med 5. Resultatet ska multipliceras med 1.000. Så får man fram anvståndet till objektet i meter. Exempel: ett torn har ett antal med 6 streck på streckplattan och höjden är angiven med 60 m. Avståndet är: (60 : (6 X 5)) X 1.000 = 2.000 m Bestämma storleken: För att bestämma objektets storlek kan det vara nödvändigt att veta avståndet. Pejla det önskade objektet och läs av antal streckar på streckplattan. Avståndet multipliceras med antal streckar som har lästs av. Resultatet divideras genom 1.000. Exempel: ett torn har ett avstånd på 2.000 m och det läses av 6 streckenheter på skalan. Höjden räknas ut så här: ((2.000 X 6) : 1.000) X 5 = 60 m Rengöring av kikare: 1. Ta bort grova dammartiklar med en pensel. 2. För rengöring av de övriga delar var god och ta en duk som är luddfri. 3. I fall det skulle sitta kvar smutsrester på linsorna kan man fukta duken något med ren alkohol (teknisk sprit). Rensa nu, dock tryck ej för stark.

Produktegenskaper: Märke: awn. Vattentät: 5 meter.

Kundrecensioner zu AWN Marine kikare Searanger IV

There are no reviews available yet
liknande produkter